zondag 31 mei 2015

Dieren trappelzakken

Wat is er nou leuker dan zelf iets haken voor je kleine spruit, kleinkind of de pasgeboren baby van je beste vriendin wat ook nog eens heel functioneel is?


Dat dachten wij ook! We bedachten deze dieren trappelzakken. De trappelzakken zijn gemaakt met de Lima van Drops en heerlijk zachte Teddy van Rico Design.


De beren trappelzak is zowel voor meisjes als voor jongens erg leuk! De konijnen trappelzak is in deze kleuren toch echt alleen voor meisjes.. ;)



De trappelzak is ontworpen aan de hand van de standaard afmetingen van een trappelzak en wordt dan ongeveer 65 centimeter lang en 35 centimeter breed. In totaal gaan er 7 bollen Lima en 1 bol Teddy per trappelzak in. Dan maak je een voor de allerkleinsten tot 4 maanden.
Wil je een maatje groter maken (tot 12 maanden), dan heb je 11 bollen Lima nodig.

Het haakpakket van de beren trappelzak kan je hier bestellen en het haakpakket van de konijnen trappelzak kan je hier bestellen.

Toch liever het maatje groter, dan bestel je hier het berenpakket en hier de trappelzak met konijnenoren.

Groetjes,

Wolcafé

woensdag 27 mei 2015

Zilverdag

Op 2e Pinksterdag is Schoonhoven the place to be! Ieder jaar wordt er op deze dag Zilverdag georganiseerd. De stad is deze dag van 10.00 tot 17.00 uur één grote goud- en zilversmidswerkplaats. Verspreid over meer dan 140 plekken met winkels, ateliers en stands kan je door de binnenstad van Schoonhoven overal zilverwerk bekijken, bewonderen en natuurlijk kopen.

Maar niet alleen zilver is er te bekijken, ook heel veel mooie wolletjes in onze winkel ;)


Ook dit jaar hebben we er weer werk van gemaakt. We hadden een leuke kraam voor onze deur en sta tafels gevuld met items uit ons boek 'Haken & sfeer'. Verder hadden we mooie wolletjes uitgezocht en een boel haakpakketjes uitgestald.

Kortom, het was een enorm geslaagde en vooral gezellige dag. We troffen enorm met het weer en gelukkig heeft er geen druppel regen gevallen!

.......................................................................................................

Hebben jullie deze lieve vlinders al ontmoet? We zullen ze even voorstellen. Dit zijn vlinder Jara en vlinder Jasmine. Ze zijn door CuteDutch en Wolcafé bedacht. Dit is het eerste project wat we samen hebben uitgewerkt. En wat vonden we dat leuk om te doen!


Van de vlinders hebben we haakpakketjes samengesteld met alle benodigde materialen, inclusief patroon, zodat je gelijk aan de slag kan. Het pakket bestaat uit verschillende kleuren cotton DK van Rico Design, veiligheidsoogjes, set magneetjes en het haakpatroon van de vlinder.

De haakpakketjes zijn hier te bestellen.

Groetjes,

Wolcafé

vrijdag 22 mei 2015

Omslagdoek Sunkissed

We zijn gek op de ananassteek. Niet verwonderlijk dan ook, dat we de ananassteek meerdere keren laten terug komen in ons boek Haken & sfeer ;)

Dit keer haakte we deze omslagdoek met het nieuwe garen van Scheepjes, Sunkissed. Het garen haakt heerlijk weg en is iets dunner dan bijvoorbeeld de Larra. De draad van Sunkissed heeft een mooi "door de zon gebleekt" effect.


Bij het haakpakket van de omslagdoek bestaat uit 9 bollen Sunkissed, waarcan 5 bollen Sunkissed Strawberry Ice 09, 2 bollen Sunkissed Pistachio Ice 07 en 2 bollen Sunkissed Sand Dunes 02. Het patroon van de omslagdoek krijg je van ons, bij aankoop van het haakpakket, er gratis bij.

Laat die zwoele zomeravonden maar komen!

Groetjes,

Wolcafé

vrijdag 15 mei 2015

Knip mode en de Haakathon!

Kennen jullie het tijdschrift de Knip mode? De Knip mode brengt elke maand een nieuw nummer uit met patronen van DIY mode. Deze week ligt er een nieuw nummer in de winkels waar ze aandacht besteden aan ons boek 'Haken & sfeer'. Wij zijn trots!!


Het patroon van de espadrilles staat in het tijdschrift. De omslagdoek staat in ons boek 'Haken en sfeer' maar wordt gedragen door een prachtig model van de Knip mode. Erg leuk hoe ze de omslagdoek combineert met een wat stoere jumpsuit!

.......................................................................................................

Cor Slob van de Leprastichting en Leonie Schellingerhout van Wolcafé zijn samen op de lokale televisie geweest bij Jan & Alleman om te vertellen over de Leprastichting en Haakathon. Wil je de uitzending zien? Vanaf minuut 31 zijn Cor en Leonie aan het woord.


Het doel van deze dag is zoveel mogelijk rode katers voor de Leprastichting te haken. Ga jij, samen met ons de uitdaging aan? Inschrijven kan via: https://www.leprastichting.nl/haken


Selecteer de locatie Wolcafé en ga, samen met ons, bij WOW rode katers haken. Voor het materiaal, koffie & thee en wat lekkers wordt gezorgd! Mocht je niet de hele dag kunnen komen haken maar wil je wel een deel van de dag komen, ook dat kan. Je gaat dan gewoon eerder weg of komt wat later.

De katers die niet verkocht worden gaan met scholieren mee en worden later verkocht.

Groetjes,
Wolcafé

dinsdag 5 mei 2015

Omslagdoek Alpaca met kralen

Deze omslagdoek is gehaakt met de Alpaca van Drops. Door de kralen heeft de omslagdoek een feestelijke uitstraling. Daarom dan ook heel geschikt om voor een bruiloft of ander feest te combineren met je outfit!



De kralen haak je met haaknaald 0.6 mee in het haakwerk. In het patroon staat duidelijk beschreven hoe je dit kan doen. In deze omslagdoek zijn 2 kleuren Alpaca gebruikt.


Wil je deze omslagdoek ook haken? Je kan het haakpakket hier bestellen. Omdat we korting geven op de Alpaca, kan je de omslagdoek nu voor €19,95 ook haken.

Het haakpakket bevat 4 bollen Alpaca in kleur naar keuze, bijpassende kralen, haaknaald 0.6 en het patroon om deze omslagdoek te haken. Wil je een andere kleur dat het voorbeeld? Laat het dan even weten bij de opmerking van je bestelling.

Groetjes,

Wolcafé

maandag 4 mei 2015

Markttas

Deze markttassen stonden te pronken in de winkel tijdens de lancering van het boek Haken & sfeer. We haakte ze in 4 verschillende kleuren van Catania en Larra van Scheepjes. In de markttas gaan 6 bolletjes katoen.



De buitenste 2 tassen zijn versierd met de sleutelhangers uit het boek en aardbeien hangers. Hiervoor gebruikte we deze hangers om ze aan de tas te bevestigingen.


Wil je deze tas ook haken? Het patroon staat in ons boek Haken & sfeer en is hier te bestellen.

Groetjes,

Wolcafé

zaterdag 2 mei 2015

Vest

Wat zijn wij trots op onze breister Betty! Ze breide dit prachtige vest in opdracht voor een klant van Wolcafé. Voordat het vest onze winkel verliet mochten we het nog even snel op de foto zetten!


Voor dit vest (maat S/M) gebruikte we 8 bollen Alpaca Silk brushed en breidde het op pen 5. Doordat we voor een andere kwaliteit gekozen hebben, heeft het vest een heel andere uitstraling dan het origineel.

De hele maand mei geven we 35% korting op de Alpaca Silk brushed. Je kan dit vest dus al breien voor maar €13,20!!

Wil je dit vest ook breien? Dan kan je hier het patroon printen.

Groetjes,

Wolcafé